MTC De Veluwe

Een hobby kun je alléén beoefenen, maar vaak is het leuker om deze te delen met anderen. In dit geval bij een motortoerclub.

De MTC De Veluwe is een club voor motorrijd(st)ers van alle leeftijden, met als doel het met elkaar rijden van mooie toerritten en het verbeteren van de rijvaardigheid, met of zonder duopassagier.

In 1995 zocht een aantal motorrijders elkaar steeds vaker op om gezamenlijk ritten te rijden. Trefpunt was Verkeers-school “De Veluwe”, die nog steeds als onze uitvalsbasis fungeert.

De inmiddels bij de KNMV aangesloten

club is officieel actief sinds 1997 en organiseert regelmatig leuke toerritten.

Ervaringen uitwisselen

Ervaringen uitwisselen, nieuwe kennis opdoen in een plezierige en gezellige ontspannen sfeer is wat wij nastreven.

Buiten de ritten organiseren we ook thema avonden in de clublocatie aan het Hofveld. Hierbij moet je denken aan info over veilig rijden, cursussen op het gebied van motorbeheersing en/of technische zaken. Ook hebben we ieder jaar een aantal activiteiten in de winter gepland, waaronder onze traditionele nieuwjaarsreceptie.

De MTC De Veluwe bestaat op dit moment uit ongeveer veertig leden en daarvan rijden er gemiddeld vijftien motoren mee per rit. Van maart tot oktober worden er zo’n veertien ritten georganiseerd. Ook gaan we ieder voor- en najaar enkele dagen in een nabij buitenland de stuurwegen verkennen.

Met z'n allen

Hoe gaat een en ander in zijn werk?

Ritten worden gereden met een voorrijder die op veilige afstand wordt gevolgd door de groep. We rijden daar waar mogelijk ‘baksteensgewijs’. De minder ervaren rijders krijgen een plek voorin de groep.

Kaart- of routelezen is derhalve niet nodig, wel moet je de rijder achter je even in de gaten houden. Het tempo wordt aangepast aan de omstandigheden en de grootte van de groep. Bij overweldigende belangstelling kan de groep in twee delen worden gesplitst.

Koffiestop

Tijdens elke rit is er een koffiestop waarbij de koffie voor rekening van de club is. Bij een rit die de hele dag in beslag neemt is de lunch wèl voor eigen rekening.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Voor belangstellenden bestaat er de mogelijkheid om eenmalig tegen een geringe vergoeding een keer mee te rijden (€5,00). En dat inclusief twee koffie en een stuk appeltaart!

RS de Veluwe

Leden korting

Leden van onze club krijgen een aantrekkelijke korting op de aanschaf van motorkleding, helmen, handschoenen en andere accessoires uit de winkel bij de Verkeersschool van Gerard van Veluwen.

De aanbiedingen uit de ‘Clubwinkel’ worden vermeld in de Nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief wordt ongeveer een

week voor elke rit rondgestuurd.

Contributie

De contributie bedraagt € 50.00

voor het gehele jaar. Gezinsleden

betalen € 40.00. Het eenmalige inschrijfgeld bedraagt € 5,00

Voor iedere rit geldt een bijdrage van € 3 voor koffie en gebak

Wil je meer weten? Bel een bestuurslid of mail, we helpen je graag verder!

Tot ziens !!